top of page
Etsi
  • Writer's pictureTurun Corgikerho ry

Koiran opettaminen


*Mainos yrityksen ILOMME koirakoulu kanssa.
Koiralle sellaisten taitojen opettaminen, jotta se pärjää ja voi hyvin yhteiskunnassamme on tärkeää. Esimerkiksi luoksetulo ja luopumisen osaaminen voivat vaaratilanteissa pelastaa jopa koiran hengen.


Koira oppii nykytiedon mukaan parhaiten positiivisella vahvistamisella. Eli koiraa opetetaan palkkioiden kautta. Kyseisen koulutustavan hyötyihin lukeutuu nopean ja pysyvien oppimistulosten lisäksi omistajan ja koiran välinen vahvempi suhde sekä koiran psyykkisesti hyvä vointi. Muistathan, että rankaisuun perustuva koulutus on aina koiralle vahingollista!


Miten koiran opettamisessa pääsee alkuun?


Aloittaessasi koiran opettamisen, tulisi selvittää mistä koirasi palkkaantuu. Koiralle mieluisa palkka voi esim. olla herkut, lelu tai leikkiminen. Palkkana toimii vain se, minkä koira itse kokee hyvänä palkka. Jos palkka ei motivoi tai se on liian huono tilanteen vaativuuteen nähden, ei oppimistakaan voi tapahtua. Oikean palkan lisäksi oppimisen kannalta tärkeässä roolissa on ajoitus. Koiran tulisi saada palkka heti, kun haluttu toiminto tapahtuu. Oikeaa ajoitusta helpottamaan voi käyttää naksutinta tai palkkiosanaa esim. "Jes".ILOMME on koirankoulutuksen verkkokirjasto, joka pitää sisällään useita huippuammattilaisten vetämiä koirakursseja sekä luentoja. Kursseja ja luentoja löytyy mm. arjen taitoihin, rally-tokoon, agilityyn, hyvinvointiin ja nose workiin liittyen.

Lisäksi ILOMME:lta löytyy podcast, jossa keskustellaan koira-arjesta sekä koiran kanssa harrastamisesta. Podcastin löydät mm. Spotifysta sekä ilomme.fi. osoitteesta.


Koirakoulu ILOMME toimii Turun corgikerho ry.:n tapahtumien sponsorina vuonna 2023. Tästä suuri kiitos ILOMME:lle! Lisäksi tarjoamme yhdessä ILOMME:n kanssa jäsenillemme alennuskoodin ILOMME:n verkkosivuille - ilomme.fi


Koodilla saat alennusta kaikista normaalihintaisista kursseista, luennoista ja jäsenyyksistä 15 %. Koodia ei voi käyttää toisen koodin kanssa. Koodi on voimassa 31.3.2023 saakka.


Koodi: TURUNCORGIT

35 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page