top of page
Etsi
  • Writer's pictureTurun Corgikerho ry

Rally-toko corgin harrastuksena

Päivitetty: 12. elok. 2022


Rally-toko on hauskaa ja matalan kynnyksen aktivointia corgeille. Laji sopii hyvin aktivointia kaipaavalle rodulle, niin nuorille kuin vanhemmillekin koirille. Lajin suosio

on kasvanut Suomessa vuosi vuodelta. Uusia rally-tokovaliotitteleitä tulee molemmille corgeille vuosittain.
"Rally-toko on 2000-luvun alkupuolella Yhdysvalloissa kehitetty laji, joka yhdistää elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Rally-tokon tavoitteena on ohjaajan ja koiran välinen hyvä yhteistyö sekä hyvän koirankäsittelytaidon opettaminen ohjaajalle. Koiraa saa ohjata sekä suullisin käskyin että käsimerkein ja kannustaa koko suorituksen ajan. Rally-tokossa suoritetaan erilaisia liikkeitä (mm. liikkeestä istuminen, liikkeestä seisominen, seuraamispuolen vaihtaminen, seuraaminen eri tempoilla ja erilaisin käännöksin, ohjaajan edessä peruuttaminen) tehtäväkylttien määräämässä järjestyksessä, tuomarin suunnittelemalla radalla." (palveluskoiraliitto.fi)Missä rally-tokoa voi harrastaa?


Turun Corgikerhon puolesta olemme järjestäneet muutamaan otteeseen rally-toko kursseja, mutta juuri tällä hetkellä kurssitoimintaa ei rally-tokon osalta ole. Turussa on kuitenkin monia koirakouluja, joissa voit aloittaa harrastuksen esim. alkeiskurssin muodossa. Näitä kursseja järjestää mm. Pawsiteam ja Turun Murre. Myös kotoa käsin voit aloittaa harrastuksen tukitaitojen ja tehtävien harjoittelulla. Kylttien tehtävien suoritusohjeita voi etsiä esim. Youtubesta. Rally-tokon tärkeitä tukitaitoja ovat mm. takapään käyttö (käännöksissä), seuraaminen ja hyvä kontakti.

Järjestämme rally-tokon epäviralliset kisat HAUSKA-hallissa Orikedolla keskiviikkona 17.8. klo 17.30. Luokat ovat nami-alo, alo ja avo. Tuomarina toimii Saara Uljas. Osallistumishinta kerholaisilta on vain 10e/koira, muilta 15e/koira. Kaksi tai useampi luokka on +5e/luokka. Nyt kannattaa tulla harjoittelemaan kisasuoritusta varten!

Ilmoittautumiset: um.nikko@netti.fiHyödyllisiä sivustoja rally-tokoon liittyen:


41 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page